eaak.ioniou@gmail.com

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

ΣΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ!


Παρόλο που το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες από την πλευρά της ηγεσίας του τμήματος για βελτίωση των υποδομών, υπάρχουν ακόμα σοβαρά ζητήματα, τα οποία χρήζουν προσοχής. Μπορεί για κάποιους να φαντάζουν αμελητέα αλλά επί της ουσίας είναι άκρως σημαντικά για τη σωστή λειτουργία του τμήματος και την διεκπεραίωση των σπουδών μας.
Ως ΑΡΤ-ΕΑΑΚ και ως μέλη της φοιτητικής κοινότητας απαιτούμε:
  • Κατάργηση όλων των αλυσίδων στα μαθήματα του τμήματος. Θεωρούμε ότι οι φοιτητές είναι αρκετά ικανοί από μόνοι τους να αντιληφθούν τη σειρά επιλογής των μαθημάτων.
  • Ελεύθερη πρόσβαση όλων των φοιτητών ανεξαρτήτου έτους στον υπάρχοντα εξοπλισμό του τμήματος. Παρόλο που αυτός ο εξοπλισμός είναι άκρως ελλιπής, ο δανεισμός του από τους φοιτητές χωρίς την επέμβαση προσωπικών κριτηρίων του υπεύθυνου καθηγητή είναι απαραίτητη.
  • Αύξηση του εξοπλισμού του τμήματος. Δεν νοείται για εμάς ένα τμήμα το οποίο έχει περίπου 100 εισακτέους ανά έτος, να έχει 10 κάμερες αναγκάζοντας έτσι τους φοιτητές και τις οικογένειές τους να πληρώνουν ακριβό υλικοτεχνικό εξοπλισμό, τον οποίο δεν μπορούν.
  • Αύξηση των ωρών και ημερών εξυπηρέτησης των φοιτητών από τη γραμματεία. Είναι απαράδεκτο ενώ οι υπάλληλοι βρίσκονται εκεί να μην δέχονται τους φοιτητές, αλλά να δέχονται τους καθηγητές καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου εργασία τους. Ένα τμήμα πανεπιστημίου αποτελείται κατά 98% από φοιτητές. Δεν μπορούν να μας αγνοήσουν, όσο και αν προσπαθήσουν!
  • Άμεση ενημέρωση για την πιθανότητα συγχώνευσης του ΤΗΧΕΙ με τμήμα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
Η κατάσταση αυτή δεν είναι τοπικό φαινόμενο. Η υποχρηματοδότηση της παιδείας είναι πανελλαδικά αποτέλεσμα περικοπών βάση των μνημονίων, με σκοπό την κατάργηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης.
Αυτό για μας είναι ανεπίτρεπτο! Καμιά κυβέρνηση και καμιά διοίκηση δεν πρόκειται να λύσουν τα προβλήματα μας. Μπορούμε, όμως, να τα λύσουμε εμείς ως φοιτητές μέσα από τους αγώνες μας και τις γενικές μας συνελεύσεις. Στην τελική, όλα αυτά δεν είναι προνόμια. Μας ανήκουν δικαιωματικά και μας τα έχουν στερήσει με τη βία. Είναι δική μας υπόθεση, λοιπόν, να τα διεκδικήσουμε συλλογικά!
Α.Ρ.Τ. - ΕΑΑΚ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου