eaak.ioniou@gmail.com

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΑΑΚ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 26/9


Την ώρα που η νέα μνημονιακή συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ συνεχίζει να εφαρμόζει με επιτυχία την πολιτική λιτότητας των προηγούμενων ετών, υπακούοντας φυσι­κά στις επιταγές της Τρό­ι­κας, μια ολόκληρη κοινωνία βρίσκεται σε συνθήκες εξαθλίωσης με την ανεργία να εκτινάσσεται στο 25%, την υγεία και την παιδεία να καταρρέουν και τις φασιστικές ενέργειες να αυξάνονται επικί­ν­δυ­να. Η κυβέρνηση λοιπόν, επιβάλλει στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα να πληρώσουν ένα χρέος που δεν δημιούργησαν, κλειδώνοντας άλλο ένα πακέτο μέτρων ύψους αυτή τη φορά 11,5 δις, με σκοπό να τσα­κίσει και τα τελευταία εργασιακά και κοινωνικά μας κεκτημένα, ενώ ταυτόχρονα προβαίνει σε ένα σωρό ιδιωτικοποιήσεις ξεπουλώντας ότι έχει παραμείνει δημόσιο και καθιστώντας για άλλη μια φορά τους πλούσιους πλουσιότερους και του φτωχούς φτωχότερους.
Πέραν της γενικότερης επίθεσης που δεχόμαστε, ειδικά εμείς οι φοιτητές, με το νέο ακαδημαϊκό έτος καλούμαστε να έρθουμε αντιμέτω­ποι με μια σειρά μέτρων του Υπουργείου Παιδείας που μοναδικό σκοπό έχουν την περαιτέρω υποβάθμιση των σπουδών μας και του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας. Οι εξαγγελίες για δίδακτρα και κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, η ολο­ένα αυξανόμενη υποχρηματοδότηση, οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις περιφε­ρειακών και όχι μόνο τμημάτων, σε συνδυ­α­σμό με τις επερχόμενες εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης και την εφαρμογή του νόμου της Διαμαντο­πού­λου δημιουργεί μια ασφυκτική κατάσταση στις σχολές. Διαλύ­ουν τα προ­γράμματα σπου­δών και τα πτυχία, αντικαθιστώντας τα με κυνήγι δεξιοτήτων και ατο­μικούς φακέ­λους προ­σόντων (ECTS), ετοιμά­ζο­ντας μας για την ανεργία και τους μισθούς των 400 ευρώ. Στο Ιόνιο Πανεπι­στημιο όλα τα παραπάνω ισχύουν στο διπλάσιο, καθώς όντας περιφερειακό ίδρυμα είναι αυτό που θα πληγεί πρώτο από τις νέες αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, κι εμείς ως φοιτητές και μελλοντικοί εργαζόμενοι οφείλουμε να παλέψουμε στο πλάι ολόκληρης της κοινωνίας που μαστίζεται από την κρίση, και να διεκ­δι­κήσουμε όλα όσα μας ανήκουν. Το φοιτητικό κίνημα, σε συμπόρευση με τους αγώνες των εργαζομένων και μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους πρέπει να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια σε αυτή την κοινωνική βαρ­βα­ρότητα, παλεύοντας για τη ζωή που δικαιούμαστε. Στη Γενική Απεργία της Τετάρτης 26/9, σύσ­σωμοι οι φοιτητικοί σύλλογοι πρέπει να βρίσκονται στο δρόμο δίνοντας μια μεγάλη μάχη ενάντια στην κυβερ­νητική πολιτική και παράλληλα να κρατήσουν την ημέρα της απεργίας τις σχολές τους κλει­στές, να μη δοθεί κανένα μάθημα και να μη λειτουργήσει καμία υπηρεσία. Η μάχη αυτή που έρχεται θα είναι δύσ­κολη αλλά πέρα από την αναγκαιότητα υπάρχει και η δυνατότητα να είναι νικηφόρα. Βαδί­ζου­με στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής!

ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 26/9
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ:
10.00πμ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ

ΕΑΑΚ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου