eaak.ioniou@gmail.com

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/6 ΣΤΙΣ 18.00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ


Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η κρίση του καπιταλισμού συνοδεύεται από την πλή­ρη αυταρχικοποίηση, με ακροδεξιά χαρακτηριστικά, της πολιτικής του αστικού συνασπι­σμού εξουσίας (κεφάλαιο, κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ). Στόχος της πολιτικής αυτής είναι η πλήρης καταστολή και συντριβή του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος. Στο πλαίσιο ακριβώς αυτό οι καπιταλιστές, στην προσπάθειά τους να σώσουν το χρεωκοπημένο τους σύστημα, ενισχύουν τα φασιστικά δεκανίκια τους, τις εθνικιστικές και ναζιστικές οργανώσεις. Εντέχνως προσπαθούν να στρέ­ψουν τη μαζική λαϊκή οργή που πηγάζει από την πολιτική λιτότητας του κεφαλαίου προς κοινωνικά αποκλεισμέ­νες ομάδες, (π.χ. μετανάστες) οι οποίες μετατρέπονται σε εξιλαστήρια θύματα.
Έτσι βλέπουμε πανελλαδικά πως το σύστημα πριμοδοτεί την Χρυσή Αυγή με ανεπίσημες και επίσημες χρημα­τοδοτήσεις (π.χ. χορηγία χρημάτων για γραφεία  από τον Καμίνη, χρηματοδότηση για τα κόμματα που είναι στη βουλή). Η Χρυσή Αυγή ως άξια απόγονος της φασιστικής παράδοσης, δανείζεται συνθήματα της αριστεράς και εμφανίζεται με ένα λαϊκό και αντι­μνημονιακό προσωπείο, πουλώντας «προ­στασία» από τους «κακούς» μετανάστες, παίρνοντας ένα σημαντι­κό κομμάτι του πληθυσμού με το μέρος της. Στην πραγματικότητα όμως, δεν είναι τίποτα παρα­πάνω από μια συμμορία νεοναζί, νοσταλγοί της χούντας και του Μεταξά, και υμνητές του Χίτλερ. Ενώ δηλώ­νουν πατριώτες και προστάτες του ελληνικού έθνους έχουν ένα βεβαρημένο ιστορικό βίας και τραμπουκισμού, ωθούν τον κόσμο στον ρατσισμό και στην ωμή βία κατά των μεταναστών. Ακόμα, η Χρυσή Αυγή, που περιστοιχίζεται στην πλειοψη­φία της από αν­δρες, αντιμετωπίζει τις γυναίκες ως κατώτερα όντα, ενώ επιτίθεται και σε ομοφυλοφίλους καθώς χαρακτη­ριστικά ο Μιχαλολιάκος τους αναφέρει ως άτομα με «πάθηση». Με λίγα λόγια μιμούνται το πρό­τυ­πο του Χίτλερ που σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους επειδή απειλούσαν την καθα­ρό­­τητα της «Αρίας Φυλής».
Ο στρατηγικός στόχος όμως της Χρυσής Αυγής δεν είναι κανείς άλλος από το εργατικό και νεολαιίστικο  κίνημα και το πιο πρωτοπόρο κομμάτι του. Σε αυτήν ακριβώς τη λογική έγινε η δολοφονική επίθεση ενάντια στο φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή το 1998 με τις πλάτες τότε του ΠΑΣΟΚ και υπουργό Παι­δείας το Γ. Αρσένη αλλά και πολλές ακόμα παρόμοιες επιθέσεις. Στην ίδια λογική βγήκε το απεργοσπαστικό κεί­μενο στήριξης στο βιομήχανο Μάνεση της Χρυσής Αυγής Βόλου, πολύ προτού ο Κασιδιάρης το παίξει δήθεν αλληλέγγυος στον αγώνα των Χαλυ­βουργών. Γνωστές είναι άλλωστε οι θέσεις τους και για την κατάρ­γη­ση του συνδικαλισμού. Τέλος,  πάμ­πολλες είναι οι φωτογραφίες όπου παρακρατικοί κουκουλοφόροι βρί­σκο­νται στο πλευρό των ΜΑΤ και επιτίθενται σε διαδηλωτές στις πορείες υπό το απαθές βλέμμα της αστυ­νομίας.
Αυτό το φαινόμενο καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και στην Κέρκυρα, καθώς το τελευταίο διά­στημα ο φασισμός έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Στις περασμένες εκλογές μόνο στην Κέρκυρα η Χ.Α. σημείωσε ποσοστό 7,23% με πάνω από 4.500 ψήφους! Σε περιοχές όπως Κασσιώπη, Μαντούκι και Γαρίτσα όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός μεταναστών, οι φασίστες έχουν πάρει σημαντικό μέρος των πολιτών με το μέρος τους. Η απάντηση μας πρέπει να είναι δυναμική. Είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ ένα αντι­καπι­ταλιστικό-αντιφασιστικό μέτωπο που θα απαντάει στο φαινόμενο του φασισμού ως πολιτική του ίδιου του καπιταλισμού. Μόνο ένα τέτοιο μέτωπο μπορεί να δώσει αποφασιστική απάντηση στο φαινόμενο αυτό με συγκεκριμένους όμως στόχους που είναι: η ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος που δεν θα κάνει διαχωρισμό σε ξένους και ντόπιους εργαζόμενους νέους και παλιούς, δομές αλληλεγγύης και παραγωγής πολιτικής από τα κάτω, μέσω λαϊκών γενικών συνελεύσεων, συλλογικών κουζινών, κοινωνικών ιατρείων και άλλων μορφών λαϊκής αυτοοργάνωσης και τέλος μέσω της μαζικής λαϊκής αντιβίας που θα εξαφανίζει όπου πάει να εμφανιστεί το εκκολαπτόμενο αυγό του φιδιού.
 Η Ε.Α.Α.Κ. Ιονίου Πανεπιστημίου μάχεται στην πρώτη γραμμή μαζί με άλλους αγωνιστές της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου ώστε να σβήσουμε μια για πάντα το φαινόμενο της φασιστικής απειλής. Καλούμε όλους τους φοιτητές και τους φοιτητικούς συλλόγους να συμμετάσχουν στο Αντιφα­σιστικό Συλλαλητήριο της Παρασκευής 1/6 στις 18.00 στην Πλατεία Γεωργάκη και σε κάθε άλλη αντιφασιστική δράση προκειμέ­νου να τσακίσουμε τους φασί­στες-νεοναζί.

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΕΑΑΚ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου