eaak.ioniou@gmail.com

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ


       Καθώς πλησιάζει η επέτειος της 25ης Μαρτίου, ακούμε συνεχώς για την έννοια της υποτιθέμενης «εθνικής ενότητας», στο βωμό της οποίας οφείλουμε όλοι να ξεπεράσουμε τις ταξικές διαφορές μας και να «ενωθούμε». Στην πραγματικότητα η «εθνική ενότητα» δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα καλά οργανωμένο σχέδιο του κεφαλαίου προκειμένου να στρέψει την εργατική τάξη αλλού για να μην κοιτάει τα πραγματικά της προβλήματα. Ο αγώνας μας πρέπει να είναι κοινός με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, και όχι με «φεουδάρχες» εργοδότες, που κανένα κοινό συμφέρον δεν έχουν με εμάς.
Η φετινή επέτειος της 25ης Μαρτίου πρέπει να μετατραπεί σε παλλαϊκό συλλαλη­τήριο, στο οποίο το φοιτητικό κίνημα θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Ένα συλλαλη­τήριο ενάντια σ’ αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική (κυβέρνηση μαύρου μετώπου, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ.) που ισοπεδώνει κάθε εργασιακό και κοινωνικό μας δικαίωμα με νέα μνημόνια, όλο και πιο σκληρά μέτρα, και έναν νέο νόμο που κατακεραυνώνει το χαρακτήρα της δημόσιας παιδείας. Οφείλουμε να αντισταθούμε σ’ αυτή την πολιτική της εξαθλίωσης που υποθη­κεύει το μέλλον μας και να συνεχίσουμε τους αγώνες μας για την ανατροπή μετατρέποντας την παρέλαση σε διαδήλωση λαϊκής οργής.
Η επέτειος της 25ης Μαρτίου φέρει και έναν παραπάνω συμβολισμό, καθώς συμπίπτει με μια θεαματική άνοδο της ακροδεξιάς (ΛΑ.Ο.Σ, Χρυσή Αυγή). Φέτος, αυτή η επέτειος δεν πρέπει να αποτελέσει πάτημα για κάθε είδους εθνικιστικές και φασιστικές ενέργειες στο όνομα της «εθνικής ενότητας».
Ως Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση καλούμε όλους τους φοιτητές να κατέβουν την Κυριακή 25/3 στο δρόμο για να γίνει αυτή η επέτειος μια μέρα λαϊκού ξεσηκωμού. Δεν θα γίνουμε μια γενιά που θα δεχτεί τη βαρβαρότητα της εξαθλίωσης, του ατομικού δρόμου και της μετανάστευσης. Δε θα είμαστε εμείς αυτοί που θα ζήσουν με 300 ευρώ. Το μέλλον μας είναι η εξέγερση και η νίκη. Για να πάρουμε πίσω αυτά που μας ανήκουν και να αποφασίζουμε εμείς για το μέλλον μας! Χρέος μας η ανατροπή τους!

Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ – ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ
Συνελεύσεις, καταλήψεις, διαδηλώσεις για την ανατροπή


Ε.Α.Α.Κ. ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου