eaak.ioniou@gmail.com

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

   Στις 17/10 επιθεωρητές του Υπουργείου Υγείας πραγματοποιούν έλεγχο στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας. Οι ελεγκτές αρνούνται να καταγράψουν προβλήματα και ελλείψεις που οι εργαζόμενοι επισήμαναν και εκτελούν κατά γράμμα τις εντολές του Α. Γεωργιάδη, δηλαδή να πάρουν παρουσίες. Στόχος τέτοιων ελέγχων είναι η τρομοκράτηση και η στοχοποίηση των εργαζομένων. Ο "έλεγχος" διακόπτεται, θα συνεχιστεί όμως αργότερα με την παρουσία εισαγγελέα και αστυνομίας (κατά την αγαπημένη πρακτική κυβέρνησης - Γεωργιάδη). Αυτό προκάλεσε μεγαλύτερη ένταση. Στο χώρο βρίσκεται δημοσιογράφος, ο οποίος ενώ καλύπτει το γεγονός, δέχεται βίαιη επίθεση από αστυνομικό. Τελικά η αστυνομία αποχωρεί μαζί με τους ελεγκτές εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών πολιτών, εργαζομένων και ασθενών.  
     Το περιστατικό αυτό εντάσσεται στην προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας να συκοφαντήσει τους εργαζόμενους και να υποβαθμίσει τα ίδια τα νοσοκομεία. Στόχος είναι τα μικρότερα νοσοκομεία είτε να κλείσουν είτε να μετατραπούν σε Κέντρα Υγείας (πράγμα που σε δύσκολες συνθήκες σημαίνει απώλεια ανθρώπινων ζώων). Οι μεγαλύτερες νοσοκομειακές μονάδες, αν επιβιώσουν, αποκτούν χαρακτηριστικά ιδιωτικής επιχείρησης (π.χ. 25 ευρώ η επίσκεψη) σύμφωνα με τα διαβόητα δυτικά πρότυπα. Με την εισβολή της αστυνομίας στο νοσοκομείο αποδεικνύεται ότι θα χρησιμοποιηθεί κάθε μέσο. Όλα αυτά προστίθενται στην ατζέντα της αυταρχικότερης κυβέρνησης των τελευταίων χρόνων που διαλύει κάθε υποδομή κοινωνικού κράτους. Επίσης με ένα άθλιο επικοινωνιακό παιχνίδι συκοφαντούν όποιον αντιδρά σε αυτή την κατάσταση. Το ίδιο συνέβη και με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Κέρκυρας που επιχειρεί να διώξει τώρα ο υπουργός.  

     Ως ΕΑΑΚ Ιονίου Πανεπιστήμιο διεκδικούμε μια πραγματικά δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους του νοσοκομείου  και απαιτούμε να μην υποστούν καμία δίωξη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου