eaak.ioniou@gmail.com

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

Ζούμε σε μια εποχή όπου κυβέρνηση- ΕΕ- ΔΝΤ βάλλουν την κοινωνία μας, με απολύσεις-διαθεσιμότητες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και καταργούνται τα κοινωνικά κεκτημένα στην υγεία και παιδεία. Αυξάνεται το κόστος επίσκεψης στα νοσοκομεία, αναστέλλεται η λειτουργία σε ΑΕΙ και ΤΕΙ λόγω τις διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων και των καθηγητών, μαθητές διώκονται γιατί συμμετείχαν σε καταλήψεις και ο υπουργός Παιδείας οδηγεί στα δικαστήρια τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας επειδή αντιστέκονται στα μέτρα που τα καταστρέφουν.  
Την ιδία στιγμή στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο κορυφώνεται η επίθεση στο φοιτητικό κίνημα με μηνύσεις εναντίον φοιτητών. Στις αρχές της ακαδημαϊκής χρονιάς πραγματοποιείται δίωξη φοιτητών, κυρίως του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας καθώς και φοιτητών άλλων τμημάτων. Η πρυτανική αρχή σε συνεργασία με τον πρώην επίκουρο καθηγητή Ιωάννη Σαριδάκη και τον αντιπρύτανη- υπεύθυνο για τα οικονομικά Σταύρο Κάτσιο μήνυσε μια μερίδα φοιτητών στοχοποιώντας τόσο τα πολιτικά τους φρονήματα όσο και τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα. Οι συγκεκριμένοι φοιτητές παλεύουν για μια δημόσια και δωρεάν παιδεία με συνεχείς δράσεις που όπως φαίνεται ξένισαν την Πρυτανική Αρχή. Η “μεγάλη” και “δημοκρατική” παράταξη ΠΑΣΠ ΑΕΙ Κέρκυρας δε μπόρεσε να μείνει αμέτοχη και μέλη της προέβησαν σε καταθέσεις εναντίον συμφοιτητών τους. Οι ίδιοι είναι που θέλουν ένα πανεπιστήμιο αποκομμένο από το κοινωνικό σύνολο με φοιτητές που να μην αγωνίζονται, προσπαθώντας να σπείρουν κλίμα τρομοκρατίας. Θέλουν να καταστήσουν τους φοιτητές πειθήνια όντα που δε θα εκφέρουν αντίθετη άποψη σχετικά με την νεοφιλελεύθερη παιδεία ιδιωτικού χαρακτήρα και ευρωπαϊκών προτύπων που προωθούν.
Την ώρα που τα παραπάνω προβλήματα είναι υπαρκτά η κυβέρνηση προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να περιθωριοποιήσει τις κοινωνικές αντιδράσεις προβαίνει σε ένα κυνήγι μαγισσών εξισώνοντας ανθρώπους που αγωνίζονται για την παιδεία και για την ίδια τη κοινωνία με τη βία φασιστοειδών δολοφόνων. Έτσι και στο Ι.Π. όλοι οι εντολοδόχοι της κυβέρνησης προσαρμόζοντας το ίδιο σχέδιο στα τοπικά δεδομένα προσπαθούν να αποστρέψουν την προσοχή των φοιτητών από τα πραγματικά προβλήματα(ελλιπής σίτιση-στέγαση κ.α.) .

Πολλές προσπάθειες έχουν γίνει να καταστείλουν το φοιτητικό κίνημα από δυνάμεις εντός και εκτός πανεπιστημίου, αλλά το βρίσκουν και θα το βρίσκουν μπροστά τους. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια σε όσους προσπαθούν να υπονομεύσουν τις σπουδές μας. Δεν τρομοκρατούμαστε με μηνύσεις και απειλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου