eaak.ioniou@gmail.com

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Καταγγελία Ε.Α.Α.Κ. Ιονίου Πανεπιστημίου για την Αστυνομική Εισβολή στο Ι.Π. στις 9/4


Σε διάστημα μικρότερο των τριών μηνών από τις συλλήψεις 28 φοιτητών στο κτήριο της Πρυτανείας του Ιονίου Πανεπιστημίου κατ’ εντολή της πρυτάνεως Σαλή-Παπασαλή, έχουμε νέο κρούσμα καταπάτησης του ασύλου. Την Τρίτη 9/4 ομάδα φοιτητών βρισκόταν σε αναξιοποίητο χώρο του Ψυχιατρείου όπου στεγάζονται 3 τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου με σκοπό τη δημιουργία κοινωνικού χώρου. Μετά από μία πρώτη παρουσία της ασφάλειας στο  χώρο ήδη από το πρωί, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, ομάδα αστυνομικών δυνάμεων εισέβαλε στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου και μπροστά στα μάτια μεγάλου αριθμού φοιτητών, έσυρε βίαια και ξυλοκόπησε φοιτητές και εργαζόμενους του ψυχιατρείου. Εν τέλει, πέρασαν χειροπέδες σε 10 φοιτητές και τους οδήγησαν στην ασφάλεια. Η καταγγελία έγινε από το Διοικητή του Νοσοκομείου Κέρκυρας Κωνσταντίνο Γρηγορόπουλο, με την ανοχή της πρυτανικής αρχής. Οι φοιτητές κρατήθηκαν στην ασφάλεια ολόκληρη την ημέρα και τη νύχτα, και την επομένη το πρωί, αφού πέρασαν από εισαγγελία αφέθηκαν ελεύθεροι.
Τη στιγμή που τα δικαιώματα της υγείας και της παιδείας καταργούνται ουσιαστικά, αποτελώντας πλέον αντί για κάτι το αυτονόητο, πραγματική πολυτέλεια, το μόνο που φαίνεται να απασχολεί το διοικητή του Νοσοκομείου και την πρυτανική αρχή είναι να στέλνει στην ασφάλεια φοιτητές. Το γεγονός αυτό συμβαίνει σε μία Κέρκυρα όπου το Ιόνιο Πανεπιστήμιο διαλύεται με φοιτητές να αναγκάζονται να παρατούν τις σπουδές τους, ένα Νοσοκομείο που καταρρέει μέρα με τη μέρα, με απλήρωτους εργαζόμενους και όποια φωνή αντίστασης να συκοφαντείται και όπου μετά από 3 χρόνια ακόμα σέρνονται στα δικαστήρια αγωνιστές της Λευκίμμης με κατασκευασμένες κατηγορίες.
Το κράτος μας δείχνει καθαρά το φασιστικό του πρόσωπο, επιλέγοντας την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό σε κάθε ευκαιρία. Κάνει το παν για να σιωπήσει κάθε φωνή που τολμάει να αντιστέκεται, καταπατώντας κεκτημένα πολλών αγώνων όπως το άσυλο. Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους, τα σωματεία εργαζομένων, τους ανέργους και τη νεολαία να καταδικάσουν το γεγονός αυτό και τους καλούμε σε συμπόρευση για την ανατροπή της σύγχρονης χούντας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
·   Να μην ασκηθεί καμία ποινική δίωξη στους 10 συλληφθέντες φοιτητές.
·   Άμεση παραίτηση του Διοικητή του Νοσοκομείου και της Πρυτανικής Αρχής.
·   Κάτω η κυβέρνηση της λιτότητας και του αυταρχισμού.
·   Κάτω τα χέρια από το Άσυλο.


E.A.A.K. IONIOY ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου