eaak.ioniou@gmail.com

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΜΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ Η… ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ


ΚΡΑΤΟΣ vs ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Το τελευταίο καιρό τα περιστατικά βίας και καταστολής έχουν αυξηθεί σε εντυπωσιακό βαθμό. Η τρικομματική κυβέρνηση με την υποστήριξη της Τρόικας και φυσικά της ΕΕ, με τη βο­ήθεια της «εξαίρετης» Ελληνικής Αστυνομίας για άλλη μια φορά κάνει επίδειξη δύναμης προσπαθώντας να καταπνίξει κάθε μορφή αντίδρασης. Όσα συμβαίνουν δεν θυμίζουν σε τί­ποτα δημοκρατικό πολίτευμα, κάθε άλλο μας παραπέμπουν σε σύγχρονο χουντικό καθεστώς. Στόχος δεν είναι μόνο οι κινηματικές πρακτικές, είναι πλέον κάθε ιδέα που τάσσεται εναντίον τους. Τη στιγμή που ξεπουλιέται όλο και περισσότερο η δημόσια γη και περι­ουσία, σε διάστη­μα λιγότερο του ενός μήνα έχουν σημειωθεί τα παρακάτω περιστατικά:
·         Στις 20/12/2012 και ώρα 7:00π.μ. πραγματοποιήθηκε έφοδος των ΜΑΤ έπειτα από «ανώνυμη» καταγγελία, στον αυτοδια­χειριζόμενο χώρο της Βίλλας Αμαλίας, που αποτε­λούσε χώρο αλληλεγγύης και ελεύθερης σκέψης για 22 χρόνια. Εκείνο το πρωί 8 άτομα συλλαμβάνονται και κρατούνται στη ΓΑΔΑ.
·         Την Παρασκευή 28/12/2012 η ΕΛ.ΑΣ για μία ακόμη φορά εισέβαλε στην ΑΣΟΕΕ κατα­λύ­οντας το άσυλο με συνοπτικές διαδικασίες μετά από εντολές της κυβέρνησης. Η κυβέρ­νηση και η αστυνομία για να δικαιολογήσουν την εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ χρη­σιμοποίησαν ως πρόφαση το παρεμπόριο των μεταναστών. Παραβίασαν και έκαναν έλεγχο σε στέκια αριστερών και αυτόνομων χώρων με την κατηγορία ότι έχουν μετα­τραπεί σε αποθήκες υλικών παράνομου εμπορίου. Την ίδια στιγμή παρευρέ­θηκαν ομά­δες αλληλέγγυων για παράσταση διαμαρτυρίας.
·         Στις 9/1/2013 ομάδα 100 ατόμων ανακαταλαμβάνουν το χώρο της Βίλας Αμαλίας. Ύστε­ρα από επέμβαση των ΜΑΤ συλλαμβά­νονται όλοι και μεταφέρονται στη ΓΑΔΑ. Σύ­ντομα παρευρέθηκαν στη ΓΑΔΑ πάνω από 1.000 αλληλέγγυοι διαμαρτυρόμενοι για τα γεγο­νό­τα. Στο τέλος, οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικά μέτρα. Στις 3 το με­σημέρι πραγματοποιήθηκε έφοδος στο αυτοδιαχειριζόμενο κτήριο Πατη­σί­ων 61 & Σκαρα­μαγκά.  
·         Στις 15/1/2013 εισβάλουν στο κτίριο «Λέλας Καραγιάννη» χώρο κατειλημμένο από το 1988, που χρησίμευε για στέγαση αστέγων και όχι μόνο, με αποτέ­λε­σμα 16 άτομα να οδηγηθούν σε κλούβα. Παρόλα αυτά, στο χώρο της κατά­ληψης δεν βρέθηκε τίποτα άξιο κατηγορίας, οι προσαχθέντες αφέθηκαν και το ίδιο απόγευμα ο χώρος ανακατα­λή­φθηκε.

            Είναι φανερό ότι η τρικομματική κυβέρνηση-συμμορία, ως εντολοδόχος της Τρόικας και της ΕΕ, έχει ως στόχο κάθε συλλογική αντίδραση και ποντάρει στην στρατηγική της έντασης, προσπαθώντας μ’ αυτό τον τρόπο να αποσπάσει την προσοχή των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας από την καταστροφική πολιτική της. Την ίδια δουλειά κάνουν φυσικά και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, αποπροσανατολίζοντας τα πλήθη με άπειρους τόνους προ­παγάνδα, εξισώνοντας τους ελεύθερους χώρους πολιτισμού, άλλη­λεγ­γύης και δράσεων με κέντρα «ανομίας». «Ανομία» δεν είναι τίποτα από όλα αυτά ∙ «ανομία» είναι η φτώχια, οι μισθοί πείνας, η ανεργία που βρί­σκεται στα ύψη, η τρομοκρατία που μας επιβάλλουν, οι ρατσιστικές επιθέσεις, η καταπάτηση του ασύλου, και η ουσιαστική κατάρ­γηση των βασικών μας δικαιωμάτων για δημόσια παιδεία, υγεία, ασφάλιση. Η απάντησή μας πρέπει να είναι η οργάνωση σε ένα μα­ζι­κό λαϊκό κίνημα που θα υπερασπιστεί τα κοινωνικά και δημο­κρατικά δικαιώματα μας. Η τρομο­κρατία δε μας σταματά, μας κάνει ακόμα πιο επίμονους!


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
ΕΑΑΚ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου