eaak.ioniou@gmail.com

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Στις 5/3 ξημερώματα ακροδεξιοί με καλυμμένα πρόσωπα επιτέθηκαν σε αγωνιστή των ΕΑΑΚ στο χώρο του Πανεπιστημίου, λίγες ώρες μετά από αντιρατσιστική πορεία. Δεν αποτελεί μεμονωμένο φαινόμενο αφού το τελευταίο διάστημα υπάρχει έξαρση τέτοιων γεγονότων. Δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφατα σημειώθηκε επίθεση στα Χανιά σε καθηγήτρια που παρέδιδε δωρεάν μαθήματα σε μετανάστες, ενώ μερικές μέρες αργότερα το ίδιο συνέβη σε μετανάστη την ώρα της εργασίας του.
Η έξαρση τέτοιων εκδηλώσεων προφανώς πατάει στο έδαφος της οικονομικής κρίσης και εξελίσσεται σε ένα σοβαρό πρόβλημα για την τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου (αλλά και ευρύτερα) με δεδομένη τη δραστηριοποίηση της ακροδεξιάς Οργάνωσης Εθνικιστών Ρεθύμνου (ΟΕΡ). Η δε έντονη δράση τους το τελευταίο διάστημα στο χώρο του Πανεπιστημίου ( προαναφερθέν περιστατικό, φασιστικά συνθήματα στους τοίχους του Πανεπιστημίου, επίθεση και αρπαγή υλικού από τα τραπεζάκια των ΕΑΑΚ ) πέρα από την καλλιέργεια ενός κλίματος τρομοκρατίας αποτελεί καταπάτηση του ασύλου και συνάμα άλλοθι στις προσπάθειες για άρση και κατάργηση του . Για ακόμα μία φορά με τον παραπάνω τρόπο η ακροδεξιά αποτελεί το μακρύ χέρι της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων.
Καταγγέλλουμε τέτοιου είδους φαινόμενα αλλά και τη συνολική δραστηριοποίηση του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, θέτοντας ως άμεσο ζήτημα την απομόνωση του από την τοπική κοινωνία. Απαιτούμε την τήρηση του καταστατικού των Συλλόγων για την αποτροπή της δραστηριοποίησης οποιουδήποτε ακροδεξιού πολιτικού χώρου στο Πανεπιστήμιο και τη διαγραφή των μελών του Συλλόγου με φασίζουσες συμπεριφορές και αντιλήψεις.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ, ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΚΤΗΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ.
ΕΑΑΚ ιονίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου