eaak.ioniou@gmail.com

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΣΙΤΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

     Την ώρα που η κοινωνία πλήττεται από δυσμενή οικονομικά μέτρα και η επιβίωση του κάθε φοιτητή γίνεται όλο και πιο δύσκολη, η σίτιση στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο περικόπτεται και υποβαθμίζεται η ποιότητα της. Ενώ φοιτητές εγκαταλείπουν τις σπουδές τους είναι τουλάχιστον αισχρό, ένας ιδιώτης να έχει υπέρογκα κέρδη, ένας ιδιώτης μάλιστα που με ύποπτους διαγωνισμούς σιτίζει στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και ταυτόχρονα υπάρχουν καταγγελίες για τροφική δηλητηρίαση από δεκατρείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (στο οποίο επίσης έχει αναλάβει την φοιτητική λέσχη).

     Την 1-3-2013 στην λέσχη του Ιονίου Πανεπιστήμιου άλλαξε ο ανάδοχος και στην καινούργια σύμβαση που υπογράφηκε, προβλέπετε μείωση του ενοικίου που πληρώνει στο πανεπιστήμιο , καθώς και αύξηση του ήδη επιβαρημένου αντίτιμου, από 1,50 ευρώ σε 2,00. Φέτος σιτίζονται δωρεάν, μόνο περίπου 500 φοιτητές. Τα κριτήρια δωρεάν σίτισης,  σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, έχουν αλλάξει, αφήνοντας εκτός δωρεάν σίτισης, την πλειονότητα των φοιτητών και μειώνοντας με αυτό τον τρόπο τις παροχές της φοιτητικής μέριμνας στο ελάχιστο.

     Το αίτημα μας προς τις γενικές συνελεύσεις φοιτητών είναι ξεκάθαρο. Απαιτούμε δημόσια και δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές. Η λέσχη να περάσει στην πλήρη κυριότητα του πανεπιστημίου, να διεκδικηθούν περεταίρω συμβάσεις για την πρόσληψη πανεπιστημιακών υπαλλήλων για την λειτουργία της και να σταματήσει το Ι.Π. να δαπανά πόρους σε ιδιώτες. Επίσης η διαχείριση και ο έλεγχος αυτής να είναι υπό την αιγίδα της πανεπιστημιακής κοινότητας και των συνελεύσεων των τμημάτων.


Η δημόσια και δωρεάν σίτιση των φοιτητών είναι δικαίωμα όλων και θα το διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου