eaak.ioniou@gmail.com

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΧΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ-ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

        Λίγες μέρες πριν την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους η κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία είναι τραγική. Η επίθεση από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τις ευλογίες πάντα τις τρόικας προς τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα δεν έχει τέλος. Η ανάπτυξη που διακηρύσσουν δεν φαίνεται στον ορίζοντα και η ανεργία αυξάνεται. Επιπλέον τα εργασιακά δικαιώματα καταστρατηγούνται όπως και κάθε κοινωνικό αγαθό(παιδεία, υγεία κ.α.) .
        Στο χώρο της παιδείας ένα νέο εφιαλτικό για τους μαθητές Ενιαίο Λύκειο διαμορφώνεται βάζοντάς τους να δίνουν πανελλήνιες σε κάθε τάξη  με μοναδικό στόχο να δημιουργήσουν ένα σχολείο για λίγους. Την ίδια στιγμή διέξοδος δεν δίνεται ούτε στα ΕΠΑΛ τα οποία σχεδόν καταργούνται . Το όλο εγχείρημα συμπληρώνεται  από τις απολύσεις 2500 εκπαιδευτικών στην δευτεροβάθμια. Έτσι η νέα γένια ωθείται να γίνει ανειδίκευτο άρα και φτηνό εργατικό δυναμικό ή αναγκάζεται να καταφύγει στην ιδιωτική εκπαίδευση.
        Όσοι επιβιώσουν από το ΝΕΟ Λύκειο θα εισαχθούν στην τριτοβάθμια δημόσια εκπαίδευση που ούτε και αυτή όμως μένει έξω από τα νέα σχέδια του υπουργείου. Συγκεκριμένα μετά από σειρά χρόνων όπου γίνονται συστηματικές περικοπές τόσο σε προσωπικό όσο και στη σίτιση, τη στέγαση , τα συγγράμματα και όλη την υλικοτεχνική υποδομή τώρα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μαζικές απολύσεις- διαθεσιμότητες ή όπως αλλιώς αποφασίσουν να τις ονομάσουν. Αμέσως τίθεται σε διαθεσιμότητα-απόλυση το 25% του διοικητικού προσωπικού (1700 εργαζόμενοι!) ενώ το έργο έχει και δεύτερη σκηνή αφού το επόμενο εξάμηνο προβλέπετε 40% μείωση του καθηγητικού προσωπικού. Στόχος των κινήσεων αυτών είναι η υποβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με σχολές που υπολειτουργούν και τίτλους σπουδών χωρίς καμία ουσιαστική επαγγελματική κατοχύρωση.
       Ως φοιτητές οφείλουμε να δώσουμε αυτόν τον αγώνα μαζί με τους διοικητικούς υπαλλήλους. Με συλλογικές διαδικασίες να πάρουμε αποφάσεις να συμμετάσχουμε στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Σε κάθε νέα επίθεση κυβέρνησης και τρόικας η απάντηση ήταν και παραμένει μία: ο συλλογικός αγώνας. Να βρεθούμε όλοι στο πλευρό των διοικητικών υπαλλήλων στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έρχονται. Να παλέψουμε όλοι μαζί για την δημόσια και δωρεάν παιδεία που μας ανήκει.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :                                                                                                                                               
·         Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους.
·         Ενιαία πτυχία με όλα τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα σε αυτά.
·         Καμία απόλυση-διαθεσιμότητα διοικητικού ή καθηγητικού προσωπικού.
·         Κάτω τα χέρια από το άσυλο.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ-ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ
ΣΤΟΝ ΑΓΏΝΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΏΝ ΥΠΑΛΛΉ                                                                   

                            

                                   ΕΑΑΚ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου