eaak.ioniou@gmail.com

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΙΛΗΣΕ, Η ΠΡΥΤΑΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΙΩΠΗΣΕ…


Μετά από τρεις μέρες συνεχών κινητοποιήσεων των φοιτητών του Ιονίου Πανε­πι­στημίου κατaφέραμε στην πράξη να μπλοκάρουμε δύο φορές τις εκλογές για την ανάδειξη Συμ­βου­λίων Διοίκη­σης. Η πρυτανική αρχή αναγκάστηκε να προβεί στην αντισυ­νταγμα­τική ηλεκτ­ρονική ψηφοφορία, αδιαφο­ρώντας παντελώς για την κοινωνική νομιμοποίηση ή μη του νόμου και φυσικά για τη βούληση της φοιτη­τικής κοινότητας. Ωστόσο, οι φοιτητές δεν είπαν την τελευταία τους λέξη…
                Για άλλη μια φορά, το φοιτητικό κίνημα δείχνει ξεκάθαρα την εναντίωση του προς το νόμο Διαμαντοπούλου για την παιδεία, μπλοκάροντας τη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη Συμβου­λίου Διοίκησης. Με διήμερο αποκλεισμό του κτηρίου του Ιστορικού όπου ήταν προγραμμα­τι­σμένη η διεξαγωγή των εκλογών και αποκλεισμό της πρυτανείας την τρίτη ημέρα των κινητοποιήσεων, δείξαμε στην πράξη την εναντίωσή μας και τις διαθέσεις μας και κάναμε ξεκάθαρο ότι συνεχίζουμε! Ενάντια στην πλήρη υποβάθμιση της παιδείας, στην είσοδο των ιδιωτών στις σχολές, την επιβολή διδάκτρων, την περικοπή συγγραμ­μάτων, τη συγχώνευση ιδρυμάτων και όλα όσα επιφέρει ο νόμος αυτός μέσω του Συμβου­λίου Διοίκη­σης στο πανεπιστήμιο, οι φοιτητές έχουν τη δύναμη μέσα από τους αγώνες τους να ανατρέψουν τα πάντα!
Ωστόσο, η πρυτανική αρχή του Ιονίου Πανεπιστημίου έδειξε ότι βρίσκεται ξεκάθα­ρα απέναντί μας. Όχι μόνο έδειξε να αγνοεί παντελώς τα αιτήματα των φοιτητών στις τελευταίες τριήμερες κινητο­ποιήσεις τους, αλλά αρνήθηκε κατηγορηματικά να διεξάγει διάλογο, ενώ μάλιστα η πρύτανης κ.Σαλή δήλωσε: «Να δω τώρα τι θα κάνετε που θα σας κοπεί η σίτιση». Επιπλέον, την ημέρα διεξα­γωγής των ηλεκτρονικών εκλογών για την ανάδειξη του Συμβουλίου Διοίκησης, το κτήριο της πρυτανείας είχε αποκλειστεί από πάνω από 130 φοιτητές, αναγκάζοντας τον αντιπρύ­τανη κ.Κάτσιο να φύγει κυριολεκτικά από την πίσω πόρτα, επικαλούμενος τη χυδαία δικαι­ολογία του θανάτου του πατέρα του. Την ίδια μάλιστα ημέρα, η πρύτανης δε δίστασε να φωνάξει την αστυνομία καθώς η ίδια δεν τόλμησε να τα βάλει με τους φοιτητές.
Να σημει­ωθεί επίσης, ότι αρωγός στην προσπάθεια της πρυτανικής αρχής να εφαρ­μόσει το νόμο-έκτρωμα για την παιδεία είναι φυσικά η κυβερνητική παράταξη της ΠΑΣΠ, η οποία υποστηρίζει ένθερμα τη διεξαγωγή των εκλογών για το Συμβούλιο στις Γενικές Συνελεύσεις. Επίσης, τις ημέρες των κινητοποιήσεων, τα κυβερνητικά τσιράκια έβγαλαν ένα σωρό αισχρές ανακοινώσεις λασπολογίας προς τους φοιτητές που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις, παραπληροφορώντας και τρομοκρατώντας τους υπόλοιπους φοιτητές. Το χειρότερο από όλα είναι η αίτησή της προς τους αρμόδιους φορείς για ομαλή διεξαγωγή των εκλογών(!)…
Παρά την καταστολή, την τρομοκρατία και τη λασπολογία εμείς δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι συνεχί­ζουμε! Δεν θα γίνουμε συνένοχοι σε άλλη μια προσπάθεια υποβάθμισης των σπουδών μας και της ζωής μας από την πλευρά των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου. Δεν θα αφήσουμε την παιδεία μας να γίνει θυσία για την κρίση τους και το χρέος τους. Οι φοιτητικοί σύλλογοι, με διαδικασίες από τα κάτω, θα ανα­τρέψουν αυτή τη βάρβαρη πολιτική και θα ταχθούν στο πλευρό των εργαζομένων για την διεκδίκηση των από κοινού συμφερόντων τους. Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας και αγωνιζόμαστε για το μέλ­λον μας στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ… 
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ!


ΕΑΑΚ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου