eaak.ioniou@gmail.com

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Άλλο ένα κατόρθωμα της πρυτάνεως Σαλή-Παπασαλή...

"Η πρύτανης του Ι. Πανεπιστημίου «έκοψε» εκδήλωση υπέρ της ΕΡΑ Κέρκυρας!

Σε καταγγελία προχώρησαν μαέστροι χορωδιών απ΄ ολη την Ελλάδα που συμμετείχαν στο ετήσιο σεμινάριο - συνέδριο που διοργανώθηκε από το Τμ. Μουσικών Σπουδών στην Κέρκυρα: ενώ συγκέντρωσαν 45 υπογραφές από τους 46 συμμετέχοντες (!) υπέρ του να αφιερωθεί η τελική μεγάλη συναυλία τους υπέρ των τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών της ΕΡΑ σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο και κατά της απόφασης να κλείσει η κυβέρνηση την ΕΡΤ, την πρόταση αυτή «μπλόκαρε» η ίδια η Πρύτανης Α. Σαλή Παπασαλή όχι για λόγους που έχουν να κάνουν με οποιοδήποτε ακαδημαϊκό θέμα, αλλά για πολιτικούς λόγους.

Μαέστροι που συμμετείχαν στο συνέδριο κατήγγειλαν μιλώντας στο αυτοδιαχειριζόμενο πρόγραμμα της ΕΡΑ Ζακύνθου ότι η Πρύτανης ατύπως μεν, επιτυχώς δε, επέβαλλε την άποψή της και τελικά η συναυλία δεν αφιερώθηκε στην ΕΡΤ.
Ας σημειωθεί ότι το κείμενο των υπογραφών γνωστοποιήθηκε, σύμφωνα με τους μαέστρους που πήραν την πρωτοβουλία, στην πρύτανη αλλά εκείνη αρνήθηκε, ενώ το κείμενο υπογράφει ακόμα και ο διοργανωτής του συνεδρίου (της Θερινής Ακαδημίας Διεύθυνσης Χορωδιών).

Πολιτικό background...

Η κα Παπασαλή ήταν υποψήφια βουλευτής επικρατείας στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. με προσωπική επιλογή Σαμαρά, ενώ είχε χρεώσει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο με τα έξοδα μετακίνησής της στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να... παρακολουθήσει την ομιλία του –αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τότε- Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ, το Σεπτέμβριο του 2011..."

Πηγή: http://www.corfupress.com/news/2013-06-02-08-52-47/31274-i-prytanis-toy-i-panepistimioy-lekopser-ekdilosi-yper-tis-era-kerkyras


Ως Ε.Α.Α.Κ. Ιονίου, θέλουμε να προσθέσουμε ότι πρόκειται για την ίδια που λίγους μήνες πριν έστειλε 28 φοιτητές με κλούβα στην ασφάλεια, μόνο και μόνο επειδή η ίδια αρνιόταν να τους συναντήσει για πολλοστή φορά. Είναι η ίδια που έχει μετατρέψει το κτήριο της Πρυτανείας σε φρούριο και έχει εξαφανίσει τα οικονομικά του Ιονίου Πανεπιστημίου.

ΕΞΩ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ!

ΣΑΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ!

Ε.Α.Α.Κ. ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Ε.Α.Α.Κ. ΙΟΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟ ΕΚΠΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου και γύρω στις 12 το μεσημέρι διμοιρίες ΜΑΤ εισέ­βαλ­λαν στο κτήριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά την προγραμμα­τισμένη διαμαρ­τυρία Φοιτητικών Συλλόγων στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ιδρύ­ματος. Οι φοιτητές με τη συμπαράσταση των εργαζομένων του Ιδρύματος προ­σπάθησαν να εμποδίσουν τη διεξαγωγή της συνεδρίασης, που είχε ως θεματολογία την εφαρμογή του “Σχεδίου Αθηνά” και την Πανεπιστημιακή φύλαξη. Η αστυνομική εισβολή έγινε κατόπιν καταγγελίας καθηγητών-μελών του Συμ­βου­λίου και οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε προσαγωγές πάνω από 30 φοιτητών. Μετά από μερικές ώρες οι φοιτητές αφέθηκαν ελεύθεροι, έχοντας ωστόσο αποκτήσει όλοι τους φάκελο στην αστυνομία.
Η συγκεκριμένη ενέργεια πολλοστής καταπάτησης του ασύ­λου αποτελεί σύμβολο διπλής στοχοποίησης: από τη μια πλευρά των αγωνιστών και κυρίως της αγωνιζό­μενης νεολαίας, και από την άλλη, της ίδιας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Δεν ξεχνά­με φυσικά και την αντίστοιχη ενέργεια που συνέβη ήδη από το Γενάρη και στην Κέρκυρα, με τη σύλληψη των 28 φοιτητών μέσα στο κτήριο της Πρυτανείας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Οι πράξεις αυτές σκιαγραφούν ξεκάθαρα το «νέο» Πανεπιστήμιο των μνημονιακών και ευρωπαϊκών προτύπων, που θέλουν να πετύχουν με τον περίφημο «εξορθολογι­σμό»: ένα πανεπιστήμιο με τους φοιτητές να μην έχουν κανένα λόγο για ό,τι τους αφορά, και όποια φωνή προσπαθεί να αντιστα­θεί ή να φέρει αντίρρηση να καταπνίγεται με το χειρότερο τρόπο, διαμορφώνοντας έτσι τους μελλοντικούς εργαζόμε­νους που θα υπη­ρετούν τυφλά τους εργοδότες χωρίς να σηκώνουν το κεφάλι.
Επιπλέον, τα γεγονότα αυτά έρχονται να προστεθούν στο παζλ της αυταρχι­κοποίησης της κρατικής πολι­τι­κής τον τελευταίο καιρό, που δεν περιορίζεται στο χώρο των πανεπιστημίων. Το κράτος δε σταματά να μας αποδεικνύει το πιο σκληρό του πρό­σωπο με απροκάλυπτες φασιστικές ενέργειες, που λαμβάνουν χώρα η μία μετά την άλλη: την καταστολή απεργιών με τις επιστρατεύσεις απεργών, το ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡΤ με «μαύρο», την παράνομη προφυλάκιση του Κώστα Σακκά και τη μη απελευθέρωσή του, τις χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, με τη λίστα να μην τελειώνει εδώ…
Ως μαχόμενη φοιτητική νεολαία, ήρθε η ώρα να βάλουμε τέλος σε αυτήν την πολιτική που υποβαθμίζει τις σπουδές, το μέλλον και τις ζωές μας. Με την παιδεία, τη δημοκρατία, τα εργασιακά και συλλογικά δικαιώματά μας να τσακίζονται δε μας μένει άλλη επιλογή. Ήρθε η ώρα να τους ανατρέψουμε και να χαράξουμε το δικό μας δρόμο!

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ


ΕΑΑΚ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ